A Photographer’s Weekend House By General Design

American studio General Design constructed a concrete weekend retreat located near the sandy beaches of Kujūkuri, the second largest in all of Japan.

Situated on an extensive section of 1500 sq m, the one-story structure features an open interior and floor-to-ceiling glasses, which give access to four different courtyards. Additionally, the design enables sufficient natural light to stream in.

In a statement about the project, the studio says: “A request from the client, a photographer, was to build a space where light and shadow interplay beautifully. Throughout the day, natural light comes into the building from four courtyards. Sometimes it shines against a big wall creating a bright mirror effect. Other times it aims low casting an interesting shadow figure on a courtyard. Playing with light and shadow, this weekend house is forever in a state of change.”

"Playing with light and shadow, this weekend house is forever in a state of change."

All images © courtesy of General Design

x