EN DE

Villa Kogelhof by Paul de Ruiter

Amsterdam based Paul de Ruiter Architects designed ‘Villa Kogelhof’, an autonomous energy neutral dwelling in Kamperland, The Netherlands. The underground volume of the house consists of the entrance, parking, storage and a workspace which looks out over the pond. The living area is situated in the floating glass box above ground. It’s plan is open and consists of volumes for the living room, the kitchen, bedrooms, bathroom and a patio. The façade is completely made of glass and offers a spectacular view over the surrounding landscape. The natural setting contrasts with the technical and modern appearance of the villa. One of the main principles of Villa Kogelhof was to translate luxury into the happiness of independence, which fully succeeded if one sees the images of this modern house floating above the ground.

All images © Jeroen Musch | Via: urdesign

Comments