BB House by BAK arquitectos

The BB House by BAK arquitectos is a three-bedroom house located between a pine forest that was designed to be used in summer and on several occasions throughout the year. It is constructed with three basic materials: exposed concrete, glass and pine wood tables and beams. The exterior walls made ​​from this material were protected with burned oil. This seemed the most appropriate finish to facilitate maintenance of the pinewood and to harmonize with the colors of the forest. In relation to the volume, the house was resolved as two prisms at different heights and perpendicular to each other, united by a ladder that saves the difference, and captivate by their proximity to the surrounding trees – with a single step upon the terrace one finds himself amidst the forest. In our opinion it’s also in many other regards a wonderful place to be.

All images © Gustavo Sosa Pinilla | Via: Archdaily

x