EN DE

Mountain Cabin

With its ashy gray color the 'Mountain Cabin' in the Austrian village, Laterns, is in contrast to both, the lush green meadow during summer time, as well as the white of the winter. The integration of the outer surfaces requested by the client is a kind of artifice. At the entry level, which is accessible via a flight of steps, the structure narrows down to two supporting corner columns, which not only provides guests with the unique opportunity to look through the building but also lends the entrance a sense of significance. With about 87sqm the small holiday cottage offers an escape, built to defy the upcoming changes of climate and landscape throughout many generations. 'Besides the raw concrete surfaces and the untreated oak floors, doors and fixtures, the black metal surfaces complement the harmonious, austere combination of materials' as the architects of Marte Marte Architects explain.
Two supporting corner columns provides guests with the unique opportunity to look through the building while at the same time enjoying a panorama view of the surrounding landscape. 'Striking and modest in appearance, it stretches up out of a small hollow situated on a narrow path along the edge of the forest.'

All images © Marc Lins Photography and Marte Marte Architects | Via: leibal

Comments