EN DE

Estate in Extremadura

A building too remote to be connected to the existing electrical grid or water supply located in a beautiful panorama landscape in western Spain was transformed into a family home. The abandoned stable was completely renovated by Ábaton, in a way that would be consistent and respectful with the environment. Ábaton, a Spanish architects studio, decided to leave the position of the architecture as it was originally. The materials used are also the same though given the home's crumbling state. The facade was built with a mix of cement and local stone, in the interior, supporting walls were replaced by light metal pillars, the haylofts in the upper area were converted into bedrooms and the enormous central lounge serves different purposes. In short, a mix of modern cement and iron beams coexist with well-worn stone, weather-beaten wood and local stone.

All images © Ábaton | Via: This is Paper

Comments