EXTENSION HOUSE VB4

A few years ago dmvA was requested to design an extension to an A-framed house in order to reconvert this holiday home into a comfortable, contemporary house. The house was situated in a former recreation area so, dmvA had to deal with certain building regulations. The first design for the extension hadn’t met the demands of the building authorities, so after a search for the suiting building extension dmvA came up with a design that was strong enough to touch the pyramid form. It resulted in a floating volume, a ‘tunnel’ built with trapezoidal wooden construction. The back and the front side of the new building volume are fully glazed, allowing full view on the garden and pond. But views coming from curious passersby are blocked by a movable partition wall. The architectural concept is based on a dialogue between old and new, cosiness and openness, glass and wood and linked by materiality and details.

All images ©  Mick Couwenbergh | Via: designboom

x