EN DE

House on the Cliff

Fran Silvestre Architects finished a 'House on the Cliff', an abrupt plot of land overlooking the sea, where what is best is to do nothing. It invites to stay. Due to the steepness of the plot and the desire to contain the house in just one level, a three-dimensional structure of reinforced concrete slabs and screens adapting to the plot's topography was chosen, thus minimizing the earthwork. This monolithic, stone-anchored structure generates a horizontal platform from the accessing level, where the house itself is located. The swimming-pool is placed on a lower level, on an already flat area of the site. The concrete structure is insulated from the outside and then covered by a flexible and smooth white lime stucco. The rest of materials, walls, pavements, the gravel on the roof etc. all maintain the same colour, respecting the traditional architecture of the area, emphasizing it and simultaneously underlining the unity of the house.

All images © Diego Opazo

Comments