EN DE

Big Hill House

Kerstin Thompson Architects created the ‘Big Hill’ House. The clients’ indicated a strong preference for a house that felt ‘solid’. Thus the architects used concrete block walls and concrete slabs to achieve a resilient shell both inside and out.

Timber highlights are used on the inside and harmonize with the black ply ceiling. The house heightens the sense of intimacy and mystery for domestic life and it provides retreat from the harsh Australian sun. Deep reveals and window seats give cozy vantage points from which to enjoy the west coast landscape. A triangle in plan, the long side of the house acts as retaining wall struck against the slope of the land. The most acute apex is directed towards the headland of Aireys Inlet and can be opened up to form a balcony that brings outside inside even further.

All images © Trevor Mein | Via: Miss Design

Comments