EN DE

Archive

Bureau Lada finished the Archive, a pavilion for a contemporary artist. The challenge was to create an innovative and functional studio for the artist. His works operate in the modern world of cities and towns. From the Coffee Company to exposition space, from workshop to gallery, he observes and records, gathers and collects. Thus he needs a place where he can store his accumulated information and where he can archive his inspirations and materials – a safe place, a vault, to download and upload.

Archive has a strong, hard and reflective shell and a warm, soft core. It is an uninterrupted space, an archive corridor, where the artist can walk around and around. From the outside, the building is camouflaged with mirrors; it reflects the surroundings negating its own existence. The large cabinet doors are almost invisible and the entrance must be discovered. Archive‘s interior is fitted with wooden shelves and ‘shaker’ hooks. The inner garden containing a large dining table is visible through the semi-transparent façade. A narrow slit allows the passer by a brief opportunity to glimpse the garden and at a stretch they can peer over the parapet while the owner is tucked away underneath.

All images © Thomas Lenden

Comments