EN DE

Osler House

The 'Osler House' by StudioMK27 lies at the edge of the tip of Paranoá Lake, Brazil. It's a mixture of modern architecture, Brazilian modernism and a contemporary re-reading of the building materials and techniques.

Its plan is structured by a ground floor volume, a suspended volume and a deck with an outdoor pool. The massive, concrete box on top, allows to look right through it and just see the sky all over, relating internal and external spaces. The living room is in spatial continuity with the kitchen, separated only by a table. On the roof of the ground floor the garden terrace extends the external area. The classic and modern tiles in the foyer of the house are especially designed for this house. On the ground floor, the rooms open out using rotating wooden panels, while throughout this area there is cross-ventilation. An outdoor staircase connects the deck alongside the pool to the upper solarium. An indoor staircase forms the daily circulation of the house. With it's geometrical form, the vertical wooden elements, the prisms of glass on the upper floor and the lovely pool infront, this house offers a modern living space with huge windows, concret and plants.

All images © Pedro Vannucchi | Via: chictip

Comments