EN DE

Juvet Landscape Hotel

The Juvet Landscape Hotel is located at Valldal, near the town of Åndalsnes in north-western Norway. Passing tourists are attracted by a spectacular waterfall in a deep gorge near the road 'Gudbrandsjuvet'. Jensen & Skodvin Architects used the opportunity to exploit breathtaking scenery with minimal intervention, allowing locations which would otherwise be prohibited for reasons of conservation.
Instead of the conventional hotel, with guest rooms stacked together in one large building, the Landscape Hotel distributes the rooms throughout the terrain as small individual houses. Every house has one or two walls that are entirely built of glass, thus the experienced space in each room is maximized and you can follow the changing seasons, the weather, and the time of day. No room looks out at another so the rooms are experienced as private even though curtains are not used. A sustainable connection is established between structure and site. Though if you ever feel like escaping the city to take a rest in the woods, hearing the water running next to you and the leaves singing you to sleep, you know where to go.

All images © Jensen & Skodvin Architects | Via: Lovenordic

Comments